Sisli

Başlama Tarihi 26 Ekim 2017 10:27
Bitiş Tarihi 26 Ekim 2017 10:27
Yer Kültür ve Kongre Merkezi

Ağrı Belediyesi, Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü tarafından ilkokul, ortaokul ve yetişkinlere ücretsiz tiyatro gösterimi yapılacak. Ağrı Belediyesi Sosyal ve Kültürel etkinlikler kapsamında 26 Ekim Perşembe günü Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan tiyatro gösterimi, ilk olarak İbişin sınavı tiyatrosuyla başlayacak. İbişin Sınavı tiyatro gösterimi 13.00'da İlkokul öğrencileri ve 15.00'da ortaokul öğrencilerine yapılacak. Bizim konak isimli tiyatro gösterimi ise saat 19.00'da yetişkinlere yapılacaktır.

Gündüz çocuklara eğitici animasyonlar. Çocuklarımıza okumanın önemi, kötü alışkanlıklar edinmemesi, milli ve manevi duyguların aşılanması. Animasyon, yarışmalarla güven aşılanması. İbişin Sınavı adlı çocuk oyunu ile mesajlar.

-    Akşam ise büyüklere  “ Bizim Konak ” adlı oyunumuzla Geleneksel Türk tiyatromuzdan, orta oyun ve seyirlik oyun örnekleriyle kültürel kimliğimizin gelecek nesillere aktarımı.
-    Bir toplumun kültürel kimliğinin gelişiminde sanatın katkısı inkar edilemez.
-    Milli ve manevi değerlerimizin birikimini yaşatmak, geleceğe taşımak için çabalayan bir güçtür sanat.

“Çocuklarımızın, gençliğin tiyatro sanatı ile tanışması, bir sanat etkinliği içinde kendini, diğer insanları ve çevresini daha iyi tanıması, tiyatro sanatı ile tanışarak bu sanatın zenginliklerinden pay alması, ortak çalışma ve üretmeyi öğrenmesi, kendine olan güvenin artması gibi eğitsel boyutları vardır. Tiyatro kültürü gelişmiş bir toplumda, kendini başkasının yerine koyarak düşünme kültürü gelişir. Tiyatro çocuklarımızın gelişmişlik düzeyine erişmeleri için yararlıdır. Bu nedenle tiyatro kültürünün benimsenmesi, çocuklarımızın yaşamını sanatlaştırabilmesi açısından da vazgeçilmez bir ihtiyaç olarak görülmelidir.Yalan söylemenin, hırsızlığın, kötü alışkanlıkların sadece anlatımı yetmez. Çocuklarımızı manei ve milli iklimlerle bezeyerek, hayata gülümseyerek bakmayı öğretmektir amacımız. Bu projeyle bugüne kadar hiç tiyatro izlememiş çocuklarımızın ayağına giderek onlarla tanışmak ve çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır gerekçemiz."

KATEGORİDEKİ DİĞER ETKİNLİKLER
  • 13 Mayıs