Sisli
2°C | -5°C
2°C | -2°C

Vali Elban`ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız Süleyman Elban`ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Elban`ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı Haberler

Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslektir.

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk 'Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır' der. Büyük Önder, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini bu sözleriyle vurgularken, öğretmenlere yine çok önemli görevler yüklemektedir. Çünkü bilmektedir ki, geleceğe yön verenler, eğitimcilerdir.

Öğretmenlik idealizmin en yoğun yaşandığı meslektir. Aydın, ileri görüşlü, kendisiyle ve dünya ile barışık, kendisine ve çevresine sürekli heyecan veren değişime-gelişime açık, dünyayı kucaklamaya istekli nesiller yetiştirmek değerli eğitimcilerin asıl vizyonu olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum.

Süleyman ELBAN

Vali