JÎN (KADIN) PARKI AÇILDI
.
Ağrı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, kadınların, çocukların ve tüm yurttaşların güvenli, erişilebilir ve nitelikli sosyal alanlara ulaşımını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Jîn (Kadın) Parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programında misafirlere ikramlıklar sunulurken, çocuklara futbol topları dağıtılarak keyifli bir etkinlik alanı oluşturuldu.
DEM Parti İl Eşbaşkanları ve il yönetimi, DBP İl Eşbaşkanları ve il yönetimi, Diyadin Belediye Eşbaşkanı Hayat Zorbay, Belediye Başkan Yardımcılarımız, belediye meclis üyeleri, ve çok sayıda yurttaşın katılımıyla gerçekleşen programda, parkın kadınların sosyal yaşamda daha görünür olmasına, çocukların güvenli oyun alanlarına ulaşmasına ve mahalle yaşamına canlılık katmasına önemli katkılar sunacağı vurgulandı.
Programda konuşan Ağrı Belediyesi Eşbaşkanı Hazal Aras açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Jîn (Kadın) Parkı’nı bugün hep birlikte hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu park, kadınların ve çocukların güvenle vakit geçirebileceği, sosyal etkinliklerle buluşabileceği, nefes alabileceği bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Kentimizde kadınların kamusal alanda daha görünür olması ve çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda büyümesi bizim için temel önceliktir. Ağrı Belediyesi olarak yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını önceleyen ve kentin geleceğini güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu sürece emek veren tüm ekip arkadaşlarımıza ve bugün burada bizimle olan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”














