Ağrı Belediyesi Katılımcı Bütçe Sürecinde 4 Pilot Mahallede Halkın Proje Tercihleri Belirlendi

02 Ekim 2026 15:00 Ağrı Belediyesi 13

Ağrı Belediyesi Katılımcı Bütçe Sürecinde 4 Pilot Mahallede Halkın Proje Tercihleri Belirlendi

Ağrı Belediyesi tarafından katılımcı bütçe anlayışı kapsamında 4 pilot mahallede yürütülen halk oylamasının ikinci etabı tamamlandı. Bulut, Fatih, 100. Yıl ve Kazım Karabekir mahallelerinde gerçekleştirilen halk toplantılarının ardından mahalle sakinleri, sandık başına giderek mahallelerinde öncelik verilmesini istedikleri projeler için oy kullandı.

Katılımcı bütçe uygulaması kapsamında ilk etapta Bulut Mahallesi, Fatih Mahallesi, 100. Yıl Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi pilot mahalleler olarak belirlendi. İlk aşamada mahalle sakinleriyle halk toplantıları gerçekleştirilerek mahallelerin ihtiyaçları ve proje önerileri değerlendirildi.

İkinci etapta ise belirlenen proje ve hizmet başlıkları mahalle sakinlerinin oyuna sunuldu. Sandıklarda kullanılan oyların değerlendirilmesinin ardından her mahallede en fazla oy alan 3 proje, öncelik sırasına göre belirlendi.

???? Bulut Mahallesi

Bulut Mahallesi'nde yapılan oylama sonucunda öncelik sırasına göre:

1)Sağlık Ocağı – %28,00
2)Kütüphane – %15,00
3)Park ve Bahçe – %14,00

projeleri ilk üç sırada yer aldı.

???? Fatih Mahallesi

Fatih Mahallesi'nde halk oylamasında:

1)Barınak – %37,23
2)Park ve Yeşil Alan – %27,66
3)Taziye Evi – %21,28

projeleri en fazla oy alan ilk üç proje oldu.

???? 100. Yıl Mahallesi
Yıl Mahallesi'nde kullanılan oylar sonucunda:
1)Park – %26,32
2)İmar – %21,05
3)Köprü – %16,37

projeleri öncelik sırasına göre belirlendi.

???? Kazım Karabekir Mahallesi

Kazım Karabekir Mahallesi'nde ise:

1)Yol, Asfalt ve Kaldırım – %25,00
2)Altyapı – %25,00
3)Park ve Yeşil Alan – %21,88

projeleri ilk üç sırada yer aldı.

2027 Bütçesinde Projelere Yer Verilecek

Katılımcı bütçe sürecinin ikinci etabının tamamlanmasıyla birlikte dört pilot mahallede toplam 12 proje, mahalle sakinlerinin oyları doğrultusunda önceliklendirilmiş oldu.

Ağrı Belediyesi tarafından, 2027 yılı bütçe imkânları doğrultusunda, halk oylaması sonucunda belirlenen projeler için gerekli bütçe planlamalarının yapılması ve projelerin uygulanma sürecinin başlatılması hedefleniyor.

Katılımcı bütçe uygulamasıyla mahalle sakinlerinin yalnızca ihtiyaçlarını ifade ettiği değil, aynı zamanda mahallelerinde hangi projelere öncelik verilmesi gerektiği konusunda doğrudan oy kullandığı bir süreç yürütüldü.

Ağrı Belediyesi, pilot mahallelerde elde edilen sonuçların değerlendirilmesiyle birlikte katılımcı bütçe uygulamasının önümüzdeki dönemlerde geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürecek.

Mahallenin önceliğini mahalle sakinleri belirledi.
2027 bütçesinde öncelik verilen projeler, belirlenen sıralama doğrultusunda planlanacak.

  • Etiketler

YENİ GALERİLER

Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.